Жанета Гелевска Велјановска - Жани

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Преселба'2015

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 100х70см

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Дел од приказната'2014

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 90х60см

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Портокаловата река'2015

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 80х80см

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Гушка'2015

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 70х50см

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Белиот град'2015

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 70х50см

 • Zaneta Gelevska - Zani
  'Круг на животот'2015

  Комбинирана техника на платно, димензиои: 100х100см

 • Жанета Гелевска-Велјаноска - Жани-

  Биографија

  Жани Гелевска дипломирала на ФЛУ Скопје во 1989 година. Член е на ДЛУМ од 1989 година. Учествувала на многубројни изложби во Македонија, Европа и САД, нејзините дела се присутни во многубројни приватни и јавни колекции низ целиот свет. Во 1999 година е поканета да учествува на изложбата на престижната галерија "Blains" во Мејфер, Лондон, за веднаш потоа да се пресели во Англија, каде Што работи како слободен уметник.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија