Паспарту

Паспарту е додатен елемент кој се користи како сепаратор помеѓу рамот и делото. Според материјалот од кој се изработени се поделени на паспартуа од картон, дрво, и плиш.

Производител на картонските паспартуа е компанијата "Peterboro Matboards" - Канада, специјализирана за изработка на обоени паспартуа за врамување. Производите се изработени од осова со безкиселински хемиски состав (до pH 8.2 +/- за неутрализирање на киселината), квалитетна основа на површина која е отпорна на кинење при сечење, достапни во над 50 бои и различни текстури.

Дрвени паспартуа се достапни од италијански и српски производители, во различен дизајн и бои.

Во прилог нудиме и плишани паспартуа на картонска основа кои најчесто се користат при касетното врамување

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија