Додатно

Понудата за сите останати производи и услуги, како и машини и алати за врамување е изложена во овој дел.

Frames Tools Box Canvas Wrapping

Алати и машини за врамување, со постојана залиха на муниција за истите. (Дел од машините и алатите се испорачуваат по предходна нарачка).

Блинд рам, со опција плус грундирано сликарско платно и негово оптегнување, изработка по барана димензија.

Платно, сликарско грундирано со опција за негово оптегнување на блинд рам.

Стакло, за врамување 2мм обично или антирефлекс, исто така опција за врамување со плексиглас 2мм.

Огледало, можност за нарачка по одредени димензии во галеријата или донесено од клиенти, и негово врамување со стандардни или рам профили чиј дизајн е специјално изработен за врамување на огледала.

Каширање, односно фиксирање-лепење на уметничкото дело на тврда подлога - картон. Ја препорачување оваа опција при врамување на дела изработени на хартија која е извиткана, прекршена или подложна на создавање бранови при врамувањето.

Касети, врамување на предмети (пр: беџови, облека, обувки, книги...) во специјално изработени касети.

Пакување, опција за пакување на сликите со предходна најава.

Конзервација и реставрација, во контакт со стручни лица нудиме можност за чистење, лакирање - конзервирање или реставрирање на уметничките дела.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија