Васко Ташковски

 • Vasko Tashkovski
  Лабино2009

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Пристаниште2008

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Мала асоцијација2003

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Траги во времето1998

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Печурка2010

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Езерски сон1990

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Жена камен2005

  техника: акварел

 • Vasko Tashkovski
  Корален брег1988

  техника: акварел

 • Васко Ташковски-

  Биографија

  Васко Ташковски е роден 1937 година во Нижополе, Битола. Во 1953 година се запишува во средното уметничко училиште во Скопје, а во 1964 година завршува Академија за применета уметност во Белград. Во 1965 година по завршувањето на воената служба ја организира својата прва самостојна изложба во Шибеник, и се вработува во МРТ Скопје, каде равоти во рекламниот оддел. од 1994 година е член на МАНУ. Остварува голем број на самостојни изложби и зема учество на голем број заеднички изложби и колонии. Живее и работи во Скопје.
  http://www.vaskotaskovski.com/

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија