Вангел Коџоман

 • Vangel Kodzoman
  "Пејсаж"1964

  Цртеж, димензиои: 20х15см
  Изложена во галерија

 • Vangel Kodzoman
  "Фигура"1954

  Фигура, димензиои: 15х20см
  Изложена во галерија

 • Vangel Kodzoman
  "Пејсаж"1950

  Цртеж, димензиои: 20х15см
  Изложена во галерија

 • Вангел Коџоман

  Биографија

  Роден на 14 февруари 1904 година во Струга. По завршувањето на Уметничката школа во Белград 1828 година го продолжува студирањето на двегодишниот академски курс кај проф. Милан Миловановиќ. Кон крајот на септември 1945 г. доаѓа во ослободеното Скопје каде се вработува како професор во Училиштето за применета уметност во Скопје, од 1952 г. работи како професор на Вишата педагошка школа во Скопје. Остварува повеќе самостојни изложби и учествува на поголем број групни изложби, во 1953 г. заедно со Личеноски и Мартиноски ја претставува македонската ликовна уметност на изложбата „Половина век на југословенското сликарство, 1900-1950" во Модерната галерија во Загреб. Почина во Скопје, 1994 година.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија