Свето Манев

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Sveto Manev
  Циклус: Коњи2000

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Свето Манев-

  Биографија

  Роден 1954 во Св. Николе. Академија за применета уметност завршил во Белград 1970. Член е на ДЛУМ, и ликовната група "77". Студиски престои во Англија, Грција и Полска. Од 2002 работи како професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, каде и се пензионира. Остварува голем број самостојни изложби и зема учество на голем број групни изложби. Живее и работи во Скопје.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија