Родољуб Анастасов

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор2001

  Масло на платно, димензиои: 00х00см
  Изложена во галерија

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор1982

  Масло на платно, димензиои: 105х140см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '165'2006

  Масло на платно, димензиои: 105х140см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '166'1999

  Масло на платно, димензиои: 105х140см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '137'1999

  Масло на платно, димензиои: 140х105см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '126'1999

  Масло на платно, димензиои: 140х105см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '44'1982

  Масло на платно, димензиои: 100х120см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '20'1980

  Масло на платно, димензиои: 80х66см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '99'1990

  Масло на платно, димензиои: 100х120см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '27'1981

  Масло на платно, димензиои: 105х105см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '26'1981

  Масло на платно, димензиои: 105х105см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '20'1980

  Масло на платно, димензиои: 80х66см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и простор '14'1980

  Масло на платно, димензиои: 100х120см

 • Rodoljub Anastasov
  Циклус: Човек и време '5'1978

  Масло на платно, димензиои: 130х160см

 • Rodoljub Anastasov
  Автопортрет со птица1979

  Масло на платно, димензиои: 180х65см

 • Родољуб Анастасов-

  Биографија

  Роден на 25 февруари во Скопје. Во 1950 година се запишува во Училиштето за применета уметност -Скопје. Во 1958 се запишува на Академијата за ликовна уметност во Белград. Првата награда за сликарство ја добива на конкурсот за изложбата “Млади-ликовно творештво” во тогаш познатиот павилјон на “Масарикова”, со делото “Смртта на Дојрана” под шифра “Лабин”, по што следуваат голем број на наградфи и светски признанија за достигнувањата во уметноста. Остварува повеќе самостојни изложби, и учествува на голем број групни изложби ширум светот. Живее и работи во Скопје..
  www.rodoljubanastasov.com

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија