Константин Танчев - Динка

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Ти ја пренесе од Египет лозата' - Циклус: Траги и Ехо2012

  Масло на платно, димензиои: 81х65см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Изгубено во преводот' - Циклус: Траги и Ехо2013

  Масло на платно, димензиои: 80х60см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Пораката на АВРАМ...чев' - Циклус: Траги и Ехо2013

  Масло на платно, димензиои: 80х60см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Истошник' - Циклус: Траги и Ехо2012

  Масло на платно, димензиои: 92х72см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Пред и Потоа' - Циклус: Траги и Ехо2012

  Масло на платно, димензиои: 81х65см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Омаж на Факуда' - Циклус: Траги и Ехо2013

  Масло на платно, димензиои: 74х92см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Внатрешна мапа' - Циклус: Траги и Ехо2012

  Масло на платно, димензиои: 81х65см

 • Konstantin Tancev Dinka
  Наслов: 'Белешка од дневникот' - Циклус: Траги и Ехо2013

  Масло на платно, димензиои: 81х65см

 • Константин Танчев - Динка-

  Биографија

  Костадин Танчев – Динка е роден во Валандово во 1940 година. Дипломирал на белградската Академија за применета уметност во 1967 година. Се занимавал со филмска анимација, театарски сет дизајн, графички дизајн, постери, плакати и слики, а негова потесна специјалност се визуелните комуникации . Од 1984 до 2006 година тој беше професор на Факултетот за ликовни уметности на универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, каде го предаваше предметот Графички дизајн. Добитник е на голем број национални и меѓународни награди за неговата уметност и дизајн, како и државни награди и признанија. Живее и работи во Скопје.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија