Илија Кафкалески

 • Ilija Kafkaleski
  "Портрет"19--

  Масло на платно, димензиои: 30х50см
  Изложена во галерија

 • Илија кафкалески-

  Биографија

  Роден 1932 година во Прилеп. По завршувањето на Училиштето за применета уметност во Скопје, дипломира на Факултетот за применета уметност во Белград. Од 1960 година работи во Републичкиот завод за заштита на спомениците на културата во Скопје се до пензионирањето. Преку УНЕСКО добива стипендија за специјализација по конзервација на фрески и икони во Советскиот Сојуз. Од 1984-1993 работи како доцент на Факултетот за ликовни уметности на насока Конзервација и реставрација. Почина во Скопје 2015 година.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија