Драгутин Аврамовски - Гуте

 • Dragutin Avramovski-Gute
  "Фигура"1956

  Графика, димензиои: 13х34см
  Изложена во галерија

 • Dragutin Avramovski-Gute
  "Композиција"1976

  Графика, димензиои: 76х54см
  МСУ

 • Dragutin Avramovski-Gute
  "Готска катедрала"1961

  Масло на платно, димензиои: 80х60см
  МСУ

 • Драгутин Аврамовски-Гуте-

  Биографија

  Драгутин Аврамовски - Гуте (Куманово, 11 март 1931 - Скопје, 12 септември 1986) бил истакнат македонски академски сликар и графичар. Тој бил еден од првите македонски апстрактни сликари и има посебен придонес за развитокот на современиот графички израз во Македонија. Се занимавал и со сценографија и со илустрација.
  ...

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија