Благоја Николовски

 • Blagoja Nikolovski
  "Човек"1970

  Масло на платно, димензиои: 50х70см

 • Blagoja Nikolovski
  "Раѓање"197-

  Масло на платно, димензиои: 60х90см

 • Blagoja Nikolovski
  "Портрет"19--

  Масло на платно, димензиои: 40х60см

 • Blagoja Nikolovski
  "Мајка со дете"2012

  Масло на платно, димензиои: 45х35см
  Изложена во галерија

 • Blagoja Nikolovski
  "Акт"2012

  Пастел, димензиои: 45х32см
  Изложена во галерија

 • Благоја Николовски-

  Биографија

  Роден 1944 година во Скопје. Во 1965 година завршува на отсекот сликарство во Средното уметничко училиште во Скопје и своето образование го надоградува во Ликовната школа (École des Beaux-Arts) во Париз. Учествува на повеќе самостојни и групни изложби меѓу кои и на Меѓународниот ликовен триенал на академијата „Лалит Кала“ во Индија. Николовски живее и работи во Скопје.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија