Танас Луловски - Тане

 • Tanas Lulovski
  Циклус: _2001

  Масло на платно, димензиои: 00х00см

 • Tanas Lulovski
  Циклус: -19--

  Масло на платно, димензиои: 00х00см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Tanas Lulovski
  Полиптихон детски игри1999

  Арш хартија, молив во боја, димензиои: 56х76см

 • Танас Луловски - Тане-

  Биографија

  1940-2006. Роден во с.Желево, Леринско. Академија за ликовни уметности завршил 1967 година во Букурешт. 1970-71 специјализира сликарство во Рим, како стипендист на Италијанската влада. Студиски престои: Париз, Амстердам, Мастрихт, Виена, Фиренца, Њујорк, Торонто. Учествувал на повеќе ликовни колонии. Од 1985 работеше како професор на ФЛУ, Скопје.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија