Никола Мартиноски

 • Nikola Martinovski
  "Доилка"1967

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Доилка"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Доилка"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Ромки"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Ром"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Свадба"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Танец"1961

  Масло на платно, димензиои: 59х61см

 • Nikola Martinoski
  "Слугинка"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Nikola Martinoski
  "Автопортрет"19--

  Масло на платно, димензиои: -х-см

 • Никола Мартиноски-

  Биографија

  (Крушево, 18 август 1903 - Скопје, 7 февруари 1973)
  Роден е во Крушево во 1903 година, дипломирал на Школата за убави уметности во Букурешт, Романија во 1927. Во 1927 и 1928 година престојувал во Париз каде ги посетува Академи де ла Гранд Шомјер (Académie de la Grande Chaumière) и Академи Рансон (Académie Ranson). Мартиноски е иницијатор и раководи со формирањето на Средното ликовно училиште во Скопје, Друштвото на ликовни уметници, Националната галерија на Македонија, учествува во формирањето на Македонската академија на науките и уметностите. Oстварува повеќе самостојни изложби, првата во 1929 во Скопје, а потоа следувале изложби во Белград, Загреб, Љубљана, Париз, Дижон... Учествува на голем број групни изложби ширум светот.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија