Матеј Богдановски

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см
  Изложена во галерија

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Matej Bogdanovski
  Пејсаж2012

  Масло на платно, димензиои: 20х20см

 • Матеј Богдановски-

  Биографија

  Роден 1979 година во Скопје. Дипломира и магистрира на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје 2006 година, оддел сликарство под менторство на проф. Симон Шемов. Остварува неколку самостојни изложби во Скопје, Париз, Њујорк и учествува на повеќе групни изложби низ светот.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија