Илинка Глигорова Суза

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Циклус: Јадро1993

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Циклус: Јадро 11994

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Огниште на ситните1969

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Огниште на ситните 21970

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Возвишено1994

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Во билката сила1971/72

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Траги 51972

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Траги 61972

  Масло на платно, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Св. Ѓорѓи Коптски1993

  Малон, димензиои: --х--см

 • Ilinka Gligorova Suzi
  Белиот Ангел1994

  Малон, димензиои: --х--см

 • Илинка Глигорова Суза-

  Биографија

  1935-2008 година. Академија за ликовна уметност завршува во Белград 1964 година, по враќањето од студиите во Скопје работи во МСУ Скопје, потоа се посветува на педагошката работа. Работниот век го завршува како долгогодишен професор во Училиштето за применета уметност "Лазар Личеноски" во Скопје.

Анагор

Квалитет, креативност, стремеж кон професионален однос и пред се голема љубов кон работата.

Анагор постои на македонскиот пазар од 1974 година.

За нас

Производи

Рамки
Производители од Италија и Србија

Картони во боја
Петерборо, Канада

Останати производи и услуги

Алати, Блинд рам, Платно, Стакло, Огледало, Каширање, Касети...

Уметнички дела

Локација

Галерија Анагор се наоѓа до трговскиот центар Беверли Хилс, населба Капиштец.

Работно време

понеделник - петок:

09:00 - 20:00 часот.

сабота:

09:00 - 14:00 часот.

Контакт

 • Тел:
  (+389) 2 3224 227
 • Моб:
  (+389) 71 257 199
 • Email:
  info@anagor.com.mk
 • Адреса:
  Ул. Народен Фронт бр.21
  Скопје
  Македонија